Daruri din suflet strânse cu osteneală și bucurie au fost împărţite de Sărbători persoanelor vârstinice din Salonta şi împrejurimi.

„Binecuvântăm pe semenii noștri printr-o atitudine umanitară, prin vorbe de încurajare, dar și prin fapte bune. Iar faptele caritabile sunt cele mai prețioase binecuvântări ale asociației noastre”, ne-a declarat preoteasa Dorina Marian, președinta Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” din Salonta. Daruri din suflet strânse cu osteneală și bucurie în pachete cu alimente esențiale, cu dulciuri și cadouri-supriză pentru sărbători, precum și vizitarea sau susținerea financiară a persoanelor în vârstă și a familiilor nevoiașe din micul oraș de frontieră, din localitățile limitrofe și din Lugașu de Sus sunt obiceiuri devenite o tradiție a binecuvântării la Asociația caritabilă „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” din orașul Salonta.

La peste un an de la trecerea în veșnicia lui Dumnezeu a preotului paroh Nicolae Marian - sufletul Asociației caritabile „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor”, membrii și susținătorii acestei organizații umanitare non-profit, cu sediul în Salonta, continuă, sub coordonarea președintei Dorina Marian, tradiția dăruirii de ajutoare sub formă de alimente, dulciuri și haine, sutelor de nevoiași din Bihor aflați în evidența organizației.

Într-un maraton caritabil care, la cumpăna dintre ani 2019-2020, a traversat sărbătorile (din ziua Sfântului Nicolae, continuând cu Sărbătorile Nașterii Domnului, culminând cu Boboteaza și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul), doamna preoteasă Dorina Marian împreună cu membrii asociației au împărțit sub formă de ajutoare umanitare 200 de pachete cu alimente esențiale și alte bunuri pentru vârstnicii aflați în evidența cazurilor sociale deosebite din Salonta și din localitățile învecinate. Peste 250 de copii, dintre care 125 din zona localității bihorene Lugașu de Sus, au primit pachete cu alimente și pachețele-cadou cu dulciuri în pragul Sărbătorii Nașterii Pruncului Sfânt. Gestul caritabil al asociației a fost răsplătit cu un recital de colinde al tinerilor și copiilor din Ansamblul de obiceiuri și datini strămoșești „Miorița” din comuna Tulca, coordonat de prof. Monica Pârje.

Prietenii loiali și sufletiști ai familiei preotului Nicolae Marian, oameni cu suflet mare din Salonta și Oradea, au continuat această tradiție binecuvântată a Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” din Salonta printr-o susținere întărită și de îndemnul creștin „Dar din dar se face Rai!” Iar spre acest Rai, alături de preoteasa Dorina Marian, la cumpăna dintre ani, au privit cu bunătate și dărnicie sufletească: familia Dana și Alexandru Morgovan (Instal Plus), Constantin Neniu (Masedi Serv), primarul orașului Salonta - ing. Torok Laszlo, Teodora Alina Silaghi (director ADL Oradea), directorul Inteva - Mihai Cristea, Ioan Blăge (Bemina Oil), Vasile Crişan (SalPan), Adrian Leucuța (MelaMob), consilierul local Nicolae Ioan Boiț, Ioan Stana (Cistan), Robert Erdei (Erdei Agro Invest), Daniel Fărcuț (Diego Sky), doamna Mariana Mara din comuna Avram Iancu, Liviu și Adrian Ciupe (Remat Invest), prof. Ioana-Mihaela Zgimbe, Monica Oraș, familia Francisc și Nicoleta Secară.

Tuturor, președinta Dorina Marian, alături de membrii, voluntarii și colaboratorii Asociației „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” din Salonta, le aduc mulțumiri și binecuvântări de sănătate, de prosperitate și împliniri în Noul An 2020!