Având în vedere temperaturile scăzute din ultima vreme, Asociaţia Caritas Catolica a ţinut să vină în sprijinul oamenilor străzii, care sunt cei mai expuşi pericolului iminent al gerului, oferindu-le îmbrăcăminte de iarnă, dar și articole de igienă personală.

Ajutorul oferit de Caritas Catolica, prin voluntari și prin părintele Iosif Rajna, directorul asociației, a constat în îmbrăcăminte de iarnă, dar și în articole de igienă personală, care au fost împărțite miercuri, 28 februarie, la azilul de noapte, de pe strada Guttenberg. Prin azilul de noapte, primăria municipiului asigură un refugiu, pe timp de noapte, oamenilor străzii, oferindu-le cazare într-un loc încălzit, dar şi condiţii decente de igienă. Chiar și așa, mulți dintre ei preferă să stea afară, sub cerul liber. Voluntarii Asociației Caritas Catolica au oferit, miercuri, salopete, veste şi geci de schi celor peste 50 de oameni înregistraţi la azilul de noapte. Fiind de foarte bună calitate şi izolantă, îmbrăcămintea, dacă este purtată în set complet, îi ferește de ger. Pe lângă aceste haine, au fost distribuite şi sute de articole de igienă, de unică folosinţă - plicuri şi sticluţe cu săpun lichid, şampon şi gel de duş, în dozaj mic, similare celor oferite în hoteluri, dar şi pieptene, şosete şi dulciuri.

Oamenii străzii au primit, cu mare bucurie şi recunoştinţă, aceste cadouri, declarând că le sunt de mare ajutor. Salopetele, vestele şi gecile au fost donate de către Copper Mountain, Colorado SUA, și au ajuns la Caritas Catolica Oradea prin sprijinul delegației maghiare a Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta din America de Nord, respectiv consulul Eugene Megyesy. Articolele de igienă corporală au fost donate de către soţii Jan şi Coby Willemsen, reprezentanții organizației Stichting Steungroep Nederland Roemenie din Olanda.