Asociația Caritas Eparhial Oradea a desfășurat Colecta de alimente pentru copiii din centrele de zi în perioada postului Paștelui. Începând cu 5 martie, în fiecare duminică a postului, colecta de alimente s-a desfășurat la Mănăstirea „Maica Domnului” din Rogerius și la Catedrala „Sfântul Nicolae” din centrul orașului Oradea.

 

Începând cu 17 martie, până în 14 aprilie 2017, colecta s-a desfășurat în centrele comerciale Era Shopping Park și Selgros Cash & Carry.

În cadrul Colectei de Paști din biserici s-au strâns 114 litri de ulei, 134 kilograme de făină, 46 kilograme de orez, 98 kilograme de zahăr, 79 kilograme paste făinoase. Pe lângă produsele mai sus-menționate, au fost colectate și multe alte produse: fructe, dulciuri, produse lactate etc. Valoarea totală estimată a alimentelor colectate este de peste 2.100 lei. Unele persoane au preferat să facă donații în bani, suma totală colectată la centrele comerciale fiind în valoare de 6.260 lei. În cadrul Colectei de Paști din Selgros Cash&Carry și Era Shopping Park, s-au strâns 186 litri de ulei, 249 kilograme de făină, 222 kilograme de orez, 165 kilograme de zahăr, 213 kilograme paste făinoase, 230 conserve. Pe lângă produsele mai sus-menționate, au fost colectate și multe alte produse: fructe, dulciuri, produse lactate etc. Valoarea totală estimată a alimentelor colectate este de peste 6600 lei. Unele persoane au preferat să facă donații în bani, suma totală colectată la centrele comerciale fiind în valoare de 2505,6 lei. În activitatea de colectare a alimentelor pentru copiii din centrele de zi au fost implicați 125 de voluntari, care au desfășurat 623 de ore de voluntariat.

Asociația Caritas Eparhial Oradea mulțumește tuturor celor implicați în această colectă, voluntarilor și, în special, persoanelor care au făcut o faptă bună și îi asigură pe donatori de faptul că toate donațiile vor ajunge acolo unde este mare nevoie de acestea.