Comuniteca este primul spațiu dedicat în mod special comunității din Oradea, care susține implicarea activă și spiritul inovativ al persoanelor care îi trec pragul.

 

„Ești un pasionat al științelor, un artist, sau pur și simplu o persoană care vrea să dea mai departe din pasiunea sau cunoștințele sale? Ești o persoană care vrea să țină ateliere pentru copii, tineri sau seniori? Înseamnă că trebuie să vii la Fundația Comunitară Oradea și să devii unul dintre mentorii Comuniteca”, anunță reprezentanții FCO.

Prin Comuniteca, se organizează ateliere gratuite destinate copiilor, tinerilor și seniorilor din Oradea.

„Tu propui tematica atelierului și tot tu îți structurezi orele de atelier. Stabilește o întâlnire cu Teodora și discutați despre viitorul tău atelier din Comuniteca: teodora@fundatiacomunitaraoradea.ro sau la 0743-899.901”, menționează reprezentanții FCO.

Comuniteca este un centru al oamenilor din Oradea care urmăresc o dezvoltare continuă, personală și profesională. Se găsește în incinta Crișul Shopping Center, pe două nivele, după cum urmează: Comuniteca Atelier – la etajul 1, unde au loc ateliere gratuite pentru copii, tineri și seniori: Coder Dojo, artă, științe, teatru în limba română și maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creație vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educație rutieră etc.; Comuniteca&Co – la etajul 2, spațiu care este împărțit într-o zonă de de coworking, laborator IT și imprimare 3D, și o sală de ședințe. Aici au loc activitățile tinerilor din programul Youth Community, întâlnirile echipei Fundației Comunitare Oradea, activități ale ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor care doresc să desfășoare proiecte pentru comunitate. Comuniteca este și casa Fundației Comunitare Oradea.

Activitățile care se țin în cadrul Comuniteca sunt gratuite. Acoperirea cheltuielilor de gestionare a spațiului și a materialelor necesare desfășurării atelierelor și programelor este susținută din donații și sponsorizări.

„Pentru a oferi în continuare acces gratuit orădenilor la activitățile Comuniteca, avem nevoie de ajutorul tău. Dacă reprezinți o companie care vrea să se implice în comunitate și vrei să #facembine împreună în județul Bihor, donează 20% din impozitul pe profit Fundației Comunitare Oradea”, mai transmit reprezentanții FCO.