Ziua Internațională a Teatrului de Păpuși a fost marcată vineri, 22 martie, la Centrul Școlar de Educație Inclusivă „Bonitas” din Oradea. Cu acest prilej, Szigligeti Színház-Trupa Lilliput a prezentat pentru copiii din acest centru o piesă de teatru, după care au avut loc ateliere interactive.

 

Trupa Lilliput din Oradea, împreună cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Bonitas, a sărbătorit vineri, 22 martie, Ziua Internațională a Teatrului de Păpuși, pregătind pentru beneficiarii acestei instituții mai multe activități interactive: atelier de creație, în cadrul căruia copiii au confecționat melci din hârtie și atelier de dezvoltare motorie, prilej cu care copiii au „skiat” pe holul școlii cu ajutorul actorilor. Totodată, în sala festivă,  au fost pregătite tangrame (n.r. - tangram-ul este un joc foarte vechi de puzzle, de origine chineză, cunoscut sub denumiri ca „pătratul magic” sau „placheta celor șapte șiretlicuri”), în diferite mărimi și culori, iar într-o altă sală, copiii au participat la o piesă interactivă de teatru.

La sfârșitul atelierelor, copiii din CSEI Bonitas au cântat și s-au jucat împreună cu actorii Trupei Lilliput. În plus, fiecare copil a primit un balon figurină, pregătit de clovnii Emese și Tibi, actori ai teatrului.

„În cadrul proiectului educativ „Puterea vindecătoare a poveștilor”, CSEI Bonitas, în parteneriat cu Trupa Lilliput pregătește, lunar, câte un program. În luna aprilie, copiii vor vizita teatrul. Atât activitățile, cât și piesele de teatru sunt pregătite pentru copiii cu nevoi de educație specială”, ne-a declarat Dan Beáta, profesor psihopedagog la CSEI Bonitas.