Consiliul Județean Bihor intenționează să achiziționeze autobuze electrice destinate transportului public județean, cu fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest. Bihorenii sunt invitați să completeze un chestionar care va contribui la stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului de transport.

 

Administraţia judeţeană a anunţat că vor fi depuse trei proiecte care vor urmări „îmbunătățirea calității transportului public, reducerea poluării și o mai bună conectivitate între localitățile județului”.

„Pentru a identifica cele mai bune soluții de modernizare și extindere a serviciilor de transport, Consiliul Județean Bihor efectuează un studiu pentru a determina necesarul de investiții în flota de transport județean și pentru a identifica nevoile reale ale locuitorilor. În acest sens, cetățenii sunt invitați să completeze un chestionar care va contribui la stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului de transport, astfel încât acesta să corespundă cât mai bine așteptărilor și necesităților comunității. Chestionarul poate fi accesat la următorul link: https://bit.ly/47BNMVE”, menţionează CJ Bihor.

Cererile de finanțare vor fi depuse până la finalul lunii octombrie. Apelul de proiecte prin Programul Regional Nord – Vest, Obiectiv de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității, Prioritatea 3: O regiune accesibilă are un buget total de 15 milioane de euro, din care 85% reprezintă fonduri nerambursabile prin FEDR, 13% cofinanțare acordată prin bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția din bugetul local.