Singurul hotel din judeţ din reţeaua Societăţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCMSA, care are ca unic acţionar Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, este Hotelul Ceres din staţiunea balneară 1 Mai. În condiţiile în care, Guvernul a decis subvenţionarea în continuare a biletelor de tratament pentru pensionari, gradul de ocupare al hotelului a fost pe parcursul anului de 98%. Acest lucru a obligat conducerea hotelului să declanşeze ample lucrări de renovare, astfel ca beneficiarii acestor servicii să fie mulţumiţi de sejurul de 18 zile.

Societatea Comercială de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă "T.B.R.C.M." S.A. dispune de 13 unităţi de tratament balnear, una dintre ele este cea din Băile 1 Mai, Hotel Ceres. Construit în anii '70, Hotelul Ceres dispune de 232 de camere, având o capacitate de cazare de 464 de locuri. Majoritatea camerelor sunt cu două paturi, doar 20 dintre ele sunt matrimoniale, însă pentru acestea numărul solicitărilor sunt reduse. Majoritatea clienţilor hotelului sunt pensionari care, în baza drepturilor conferite de lege, beneficiează de bilete de tratamente acordate prin casele judeţene de pensii. Un astfel de sejur, de 18 zile, care include cazare, trei mese şi trei proceduri, costă 1.483 de lei, însă pensionarii care au pensii de până la salariul mediu brut pe economie plătesc jumătate din valoarea pensiei lunare. În plus, conducerea hotelului a decis să ofere un pachet de minim şapte zile, în valoare de 75 lei/zi, care incude cazare, masă, trei proceduri şi două consulturi ale medicilor curanţi. Pentru a se ridica la nivelul pretenţiilor miilor de clienţi care anual le trec pragul, conducerea hotelului a demarat de câţiva ani un program de modernizare. Pentru început, au fost modernizate spaţiile de cazare, întregul mobilier a fost înlocuit şi au fost montate geamuri termopan. Bucătăria a fost dotată cu aparatură modernă, iar sala de mese a fost şi ea renovată. De o atenţie sporită s-a bucurat baza de tratament. "Hotelul este în întregime renovat, de la camere, la sala de mese, la bucătărie, la bază de tratament. În două săptămâni va fi finalizată şi noua sală multifuncţională, pentru conferinţe, pentru nunţi. De asemenea, mai trebuie să dăm o nouă înfăţişare recepţiei", ne-a declarat Mircea Lăzureanu, referent marketing al unităţii balneare Ceres. Personalul calificat este specializat în tratarea afecţiunilor reumatismale, ale aparatului locomotor, afecţiunilor intestinale, hepatice etc. În funcţie de recomandările medicului curant, beneficiarii pot alege trei proceduri gratuit. Tratamentele specifice care se desfăşoară în baza de tratament sunt multiple: curenţi diadinamici şi interferenţiali, magnetodiaflux, ultrasunet, ionizări, băi galvanice, duş subacval, kinetoterapie etc.

"De exemplu, pentru circulaţia periferică se organizează zece şedinţe, a câte 10 minute. De asemenea, mai avem şi alte tratamente, băi galvanice, bazine de apă geotermală etc", ne-a declarat asistenta Maria Bungău. Majoritatea vizitatorilor, pe lângă cei bihoreni, sunt din judeţele limitrofe, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Timiş, Arad.