Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a adoptat în ședința de ieri, 8 august, o hotărâre prin care solicită Guvernului puțin peste 3.3 milioane de lei pentru remedierea pagubelor produse în Bihor de furtuna din 25 iulie.

Pagubele au fost evaluate în teren de 3 comisii mixte de specialiști, constituite prin Ordin de prefect. Conform raportului, furtuna a produs pagube considerabile la obiective economice, socio-culturale și la construcții hidrotehnice aflate în proprietatea primăriilor, la nivelul a 19 unități teritorial-administrative (UAT) din județul Bihor.

În baza deciziei adoptate de CJSU, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost înaintat un proiect de hotărâre privind alocarea fondurilor necesare pentru UAT-urile din Bihor în vederea înlăturării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în data de 25 iulie.  Sumele vor fi alocate din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023.