La Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, a devenit o tradiție ca în perioada Sărbătorilor de iarnă elevii școlii să participe la proiectul caritabil „Dăruind, devenim mai buni!”, eveniment ajuns la cea de-a XI-a ediție.

 

Desfășurat cu sprijinul Consiliului Școlar al Elevilor și al conducerii instituției de învățământ menționate, proiectul „Dăruind, devenim mai buni!” are ca scopuri, pe de o parte, să aducă un strop de bucurie în sufletele celor aflați în nevoie, iar pe de alta, să dezvolte în rândurile elevilor spiritul civic, un comportament definit prin solidaritate și empatie.

Detalii despre ediția din acest an a proiectului caritabil „Dăruind, devenim mai buni!”, dar și despre alte activități similare desfășurate la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, ne-a oferit profesoara Corina Sabău:

„În școala noastră se desfășoară mai multe acțiuni caritabile, una dintre acestea, inițiată de catedra de limbi moderne și care este cuprinsă în proiectul județean „Rendez-vous între culturi”, este expoziția de felicitări cu vânzare, felicitări de Crăciun. Anul acesta, pe lângă felicitările de Crăciun, cu mesaje în limbile franceză și engleză, elevii au mai confecționat și diverse obiecte decorative dedicate Sărbătorilor de iarnă.

A doua activitate, cuprinsă în Strategia Națională de Acțiune Comunitară, este una în cadrul căreia s-au desfășurat ateliere de lucru, unde elevii voluntari și cei cu abilități diferite, îndrumați de doamna profesoară  Anamaria Herman, au confecționat obiecte decorative de Crăciun, din materiale reciclabile, folosind diferite tehnici de lucru, precum pictura sau cusătura manuală. Toate produsele muncii lor au făcut obiectul unei expoziții cu vânzare, iar personalul și elevii școlii au cumpărat aceste obiecte și felicitări, banii strânși astfel au fost folosiți la pregătirea a 30 de pachete cu alimente oferite de Crăciun elevilor noștri cu posibilități financiare precare”.

După cum precizam, la reușita acțiunii caritabile „Dăruind, devenim mai buni!” a contribuit și Consiliul Școlar al Elevilor, președintele acestuia, Emanuel Lezeu, vorbindu-ne despre implicarea colegilor săi:

„Alături de conducerea școlii noastre, ne-am implicat prin strângerea de alimente și chiar prin donarea unor sume de bani. Am încercat să le facem sărbătorile mai frumoase unor colegi de-ai noștri aflați în nevoie.

Dorința noastră este să sprijinim cât mai mult activitățile caritabile, cu impact social, pentru că doar împreună putem realiza o lume mai frumoasă și să aducem bucurie și celor cu astfel de probleme”.

Directorul adjunct Ionuț Sabău a subliniat impactul acțiunii caritabile a celor de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”:

„În luna decembrie, la fel ca în ultimii 11 ani, desfășurăm proiectul caritabil «Dăruind, devenim mai buni!». În acest an, în sprijinul nostru a venit întregul personal din școală, elevii și unul dintre partenerii noștri pentru stagiile practice, reprezentat de Halasz Attila și Manuela, foști elevi ai școlii noastre. În urma donațiilor făcute de cei menționați, am reușit să identificăm 30 de elevi aflați în nevoie, care au primit câte un pachet constând în produse alimentare în valoare de aproximativ 100 de lei fiecare.

Sperăm că prin acest gest aducem o mică bucurie în sufletele acestor copii și ale membrilor familiilor din care provin!”.