23 de proiecte vor să facă Bihorul mai bun, prin Swimathon Oradea 2018, în data de 21 aprilie, de la ora 10.00, la Bazinul „Ioan Alexandrescu”.

 

Bihorul își cheamă acum „eroii”. Până în 15 aprilie, aceştia se pot înscrie ca înotători sau ambasadori ai cauzelor preferate. Înotătorii individuali și echipele de înotători sunt invitați să fie primii care mobilizează resurse pentru cauzele lor preferate. Pentru a înota pentru acestea, doritorii trebuie să se înscrie accesând următorul link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-echipa-inotatori/.

Înotătorii vor avea o pagină proprie pe care vor putea urmări fondurile atrase, sumele fiind contabilizate automat în contul proiectelor alese. Proiectul susținut de echipa de înotători care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate va fi premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei. De asemenea, proiectul susținut de către echipa de înotători care va fi declarată câștigătoare în cadrul competiției sportive din 21 aprilie va fi, de asemenea, premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei.

„Pentru a deveni realitate, cele 23 de proiecte au nevoie de cât mai mulți ambasadori. Aceștia se pot înscrie accesând următorul link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/inscriere-ambasadori/”, anunță Claudia Abrudan, director executiv, Fundația Comunitară Oradea. La rândul lor, ambasadorii promovează acţiunea şi cauzele, invitându-și prietenii să îi susțină în demersul lor inimos. Toate sumele strânse de aceștia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind, de asemenea, contabilizate automat în contul proiectelor alese.

„Până în acest moment, s-au înscris 25 de ambasadori, printre care se numără: directorul AJOFM Bihor, Csaba Békési, actorul Sebastian Lupu, studenți din cadrul organizației AIESEC Oradea și tineri beneficiari ai Centrului de Zi Iedera, gestionat de Asociația Down Oradea”, mai spune Claudia Ardelean.

Potrivit acesteia, proiectele din acest an acoperă toate domeniile de interes ale bihorenilor: educațional, medical, social, cultural, artistic. Pentru a afla detalii despre toate cele 23 de proiecte, accesați link-ul  http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/

Proiectul care va mobiliza cea mai mare sumă din comunitate pe durata întregii campanii de fundraising va fi premiat de către Fundația Comunitară Oradea cu 1.000 lei. Printre cele 23 de proiecte se numără „Școala de Vară Consiliaris”.

„Asociația Consiliaris este un ONG, care dorește să deschidă o Școală de Vară, unde să ofere, zilnic, o masă de prânz, activități educative, artistice și terapeutice pentru 10 copii săraci din Oradea. La sfârșitul proiectului, copiii vor primi și un ghiozdan complet echipat pentru noul an școlar. Fii alături de voluntarii Asociației Consiliaris și donează bani sau înoată la Competiția Swimathon 2018. Astfel, vara celor 10 copii va fi una de poveste”, este mesajul transmis de președintele Asociației Consiliaris, Delia Cormoș. Cei care doresc să contribuie la realizarea acestui proiect trebuie să acceseze link-ul http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiect/scoala-de-vara-consiliaris.