Copiii din Centrul de Zi Oradea au intrat miercuri, 18 decembrie, în lumea magică a Sărbătorilor de iarnă. La invitaţia Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, şi în acest an, actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea – „Comoara cu povești” au oferit un spectacol de neuitat „Fata babei și fata moșului”, una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă.

 

Copiii au urmărit cu mare entuziasm peripețiile celor două fete: a babei, leneșă, rea și obraznică, şi cea a moșului, bună, harnică și milostivă, au cântat și au învățat o mulțime de lucruri pline de tâlc din întâmplările personajelor.

Pe lângă momentele amuzante, vizionând acest spectacol, ei învață că în viață este important să fim buni, generoși și harnici, să-i ajutăm pe cei de lângă noi și să nu rămânem indiferenți la suferințele semenilor noștri şi, nu în ultimul rând, mesajul pe care şi l-au şi însuşit „Cine nu munceşte, nu primeşte!”

Şi pentru că în cursul anului copiii au fost ascultători şi rezultatele şcolare ale acestora s-au îmbunătăţit, la finalul spectacolului de teatru, aceştia au avut o mare surpriză, „Moşul cel bun”, care a venit cu tolba plină de daruri personalizate pentru fiecare dintre ei, aşa cum ei i-au solicitat prin scrisorile lor.

„Deşi Crăciunul ar trebui să fie pentru toată lumea o sărbătoare a fericirii şi a recunoştinţei în care cele mai frumoase sentimente de linişte şi pace sunt trăite în tihnă alături de cei dragi, de cele mai multe ori, Crăciunul este pentru aceşti copii o zi ca oricare alta. Am reuşit împreună cu dumneavoastră să-i învăţăm să aştepte sărbătorile cu zâmbetul pe buze și cu speranţa că Moşul va trece și pe la ei. Doresc să mulţumesc Companiei teatrale independente Trendart Oradea – „Comoara cu povești” şi BRD – Groupe Societe Generale, care au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc”, a spus Arina Moş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

„Mulţumim, pe această cale, tuturor celor care au fost în acest an aproape de noi, de copiii din Centrul nostru de zi şi care au înţeles că împreună putem schimba destinele acestora. Vă dorim multă fericire, prosperitate şi Crăciun fericit!”, a adăugat Arina Moș.