Copiii de la Centrul de Zi din subordinea Direcției de Asistență Socială (DAS) Oradea continuă să fie răsfățați, de data aceasta de către consilierii locali Marius Zdrîncă și Ionuț Tirla, aceştia arătându-şi grija şi generozitatea față de micuți.

Aflați în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, copiii au avut parte de o surpriză frumoasă și au primit în dar câte o pereche de încălțăminte pe măsura fiecăruia, atât de utile acestora. Este o perioada grea, în care este important să fim alături unii de alții, pandemia îngreunând şi mai mult situația persoanelor nevoiaşe din comunitatea noastră.

Consilierii locali Marius Zdrîncă și Ionuț Tirla s-au implicat personal şi i-au încălțat pe cei mici, care au primit cu  încântare darurile, câte o pereche de pantofi sport personalizați. Bucuria a fost reciprocă, atât a copiilor, cât şi a domnilor consilieri, care au avut o satisfacție imensă văzând reacția şi mulțumirea pe chipul copiilor.

,,Funcționarea acestui centru este de un real sprijin, pe care municipalitatea orădeană îl poate oferi familiilor numeroase și monoparentale. Alături de câțiva prieteni, am dorit să aducem acestor copii o mică bucurie și am ales să le oferim niște daruri utile pentru activitatea de zi cu zi. Îndemnăm și alte persoane să vină în sprijinul celor care au nevoie”, au transmis cei doi consilieri locali.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare, şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului.

„Pentru Direcția de Asistență Socială Oradea, educația acestor copii și bunătatea pe care le-o putem oferi sunt esențiale. Dorim să le mulțumim, pe această cale, încă o dată, tuturor celor care s-au implicat şi au dăruit copiilor noştri din Centrul de Îngrijire de Zi atât de multe daruri care, cu siguranță, le-au adus multă bucurie și un Paște fericit”, a menționat Anca Grama, directorul DAS Oradea.