Halloween-ul nu a trecut ca o zi oarecare pentru copiii din Centrul de Zi Oradea, fiind sărbătorit, cu multă bucurie și implicare, cu măști și costume, într-o atmosferă interactivă.

„A fost un bun prilej pentru copii de a asculta povești cu vrăjitoare, dar și de a-și prezenta măștile confecționate de ei.

Și, cum spune și zicala, „după muncă și răsplată”, colegii lor mai mari le-au pregătit, cu drag, un desert colorat și delicios”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

De menționat că Centrul de Îngrijire de Zi pentru Copii Oradea s-a redeschis pe 29 iunie, pentru copiii care provin din familii defavorizate.

Tot în vară, interiorul instituției a fost amenajat pentru a putea respecta măsurile impuse de legislația în vigoare și pentru a le oferi copiilor spațiul necesar maximizării distanței, în contextul activităților desfășurate la grupă.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

„Mulțumim frumos că sunteți alături de copiii noștri!”, a scris Mihaela C. pe pagina de Facebook a DAS Oradea.