Copiii din Centrul de Zi Oradea au intrat în noul an școlar cu emoție, bucurie și brațele pline de cadouri.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, cu sprijinul Clubului Lions Oradea și Celestica Oradea, au întâmpinat, la început de an școlar, copiii din Centrul de Zi Oradea cu brațele deschise şi pline de daruri.

Pentru a dispune de toate resursele necesare studiului şi pentru a fi atraşi în descoperirea tărâmului învățăturii şi lecturii, copiii au primit ghiozdane utilate cu rechizite şi materiale școlare care răspund nevoilor acestora. Cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de matematică, limba română, desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură, iar cei mari au mai primit stilouri, truse geometrice, caiete de biologie, geografie şi muzică.

,,Un moment deosebit de important pentru fiecare dintre noi a fost, este și va fi prima zi de școală. Toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm: copii, părinți sau cadre didactice, iar noi, la Centrul de Zi, punem mare preț și investim în educația copiilor care frecventează centrul. Apreciem implicarea, devotamentul şi empatia de care Clubul Lions dă dovadă în fiecare an, ajutându-i pe cei mici să se bucure de școală și să conștientizeze importanța educației. Le mulțumim și celor de la Celestica, care au ales să ofere sprijinul lor copiilor noștri de la Centrul de Zi care au fost tare încântați și determinați să aibă rezultate bune la școală”, a spus Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Bucuria începerii anului şcolar s-a putut citi pe chipul celor mici, iar deschiderea cadourilor şi descoperirea lor le-a luminat şi mai tare chipurile.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after-school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Începutul de an școlar a fost un moment plin de emoţii, speranţe și bucurii și în creșele din Oradea. „Suntem încrezători că, după parcurgerea procesului de adaptare, creșa va deveni un loc familiar pentru copii, un loc unde vor veni cu plăcere să învețe și să descopere cât mai multe lucruri despre tot ceea ce-i înconjoară”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.