Și în acest an, sponsorii austrieci şi germani au trimis, înainte de sărbători, la Caritas Catolica Oradea, mai multe cadouri strânse în cutii de pantofi, pe care organizaţia caritabilă le-a distribuit, apoi, nevoiaşilor din 50 de localităţi ale diecezei, înfrumuseţând Crăciunul pentru peste două mii de copii.

 

Cutiile de pantofi au fost umplute cu cadouri de către membrii comunităţilor bisericeşti din Austria și de către elevi din Germania, care le-au şi împachetat frumos, trimiţându-le copiilor din România. Cutiile, alcătuite cu multă grijă şi dragoste, au conținut dulciuri, jucării, creioane colorate, cărţi, articole mici de îmbrăcăminte sau de uz şcolar, iar pe ambalaje au fost specificate vârsta şi sexul, astfel încât copiii au avut parte de surprize adevărate.

„Este un gest extraordinar din partea sponsorilor noştri din străinătate că şi după atâţia ani perseverează, cu atâta drag, în dorinţa de a aduce un pic de fericire copiilor noştri, de sărbători. Şi acesta este un semn al celor concepute de apostolul Paul în Imnul iubirii: dragostea nu cade niciodată”, a declarat părintele Iosif Rajna, preşedintele Asociației Caritas Catolica Oradea. „În afara parohiilor catolice ale diecezei, am transmis din cadouri şi la alte confesiuni, române şi maghiare, precum şi comunităţilor de romi”, a mai spus părintele Iosif Rajna.

Cutiile de pantofi au fost pregătite la parohiile Purgstall, Pöchlarn, Gaming, Steinakirchen, Petzenkirchen și Wieselburg din Austria de către grupul de tineret Junge Generation Bezirk din Melk, precum şi în Germania, la organizaţia Caritas St. Elisabeth din Altötting, şcoala Maria Ward Realschule din Burghausen, parohia Kirchdorf am Inn, dar şi în mai multe şcoli din Neuötting și Altötting. Acțiunea a fost sprijinită de Consiliul Local și Consiliul Județean din Wieselburg, respectiv firma Buchmayer, băncile Volksbank, Sparkasse și Raiffeisen, precum și de oficiul poștal Wieselburg și clubul local Lions.