Cele două cămine studențești, cu 234 de camere, ambele cu regim de înălțime P+4, clădiri moderne, prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală, ridicate pe malul stâng al pârâului Peța, între noua Sală Polivalentă și căminul C4, ar putea fi finalizate mai devreme.

 

Joi a început turnarea betonului la stâlpii de susținere a planșeului de la etajul 4 al căminului studențesc C2, cel orientat către Cartierul Europa, respectiv curtea Universității. Este vorba de ultima latură a căminului C2, cea dinspre Cartierul Europa. 

Săptămâna viitoare urmează să fie turnat și planșeul peste acest ultim etaj și să înceapă lucrările la partea de zidărie de la parter și etajul 1.

În ceea ce privește Căminul C1, cel  orientat spre str. Făgărașului și Pârâul Peța, lucrările sunt mai avansate.

„Aici structura de rezistență este deja finalizată, iar compartimentarea interioară este aproape gata. Acum se lucrează la zidăria de la etajul IV. Tâmplăria exterioară  din geamuri termopan este deja montată la etajele I și II. Tot la aceste etaje se execută acum lucrări la rețelele electrice și sanitare. Termenul pentru finalizarea celor două cămine studențești este iunie 2024, dar cel mai probabil acestea vor fi gata mai repede”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.

Cele două cămine, ambele cu regim de înălțime P+4, vor fi clădiri moderne, prevăzute cu lift, zonă de alimentație și încălzire în pardoseală.

Ambele au fost ridicate pe malul stâng al pârâului Peța, între noua Sală Polivalentă și căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 mp. Căminele vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri.

Proiectul de construire a celor două cămine studențești (C1 și C2) face parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universității din Oradea.

Constructorul lucrării este Igna Construct.

„Având în vedere capacitatea limitată de cazare a căminului existent, era mai mult decât necesară construirea de noi cămine, care să asigure un confort optim de cazare”, se mai afirmă în comunicatul municipalității.