Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat, în perioadele 10 - 12 decembrie și 17 - 23 decembrie 2021, colecta de alimente „Ajută un copil sărac să aibă un Crăciun mai bun!”. Pe lângă alimente, unele persoane au donat şi 3.931 lei, numerar, sumă ce va fi folosită pentru funcţionarea serviciilor sociale.

„În acţiunea de colectare, am fost ajutaţi de 13 voluntari, care au realizat 80 ore de voluntariat”, au anunțat reprezentanții Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Potrivit acestora, în acest an, s-au donat: 52 kg de făină, 39 kg de zahăr, 28 litri de ulei, 80 pachete de paste făinoase, 57 kg de orez, 10 kg făină de mălai, 256 pachete de dulciuri, 26 litri de suc, 15 conserve de legume și carne, 6 cozonaci, fructe, griș, pastă de roșii, ceai și cacao. Unele persoane au donat produse de igienă și rechizite etc.

„Din alimentele primite, au fost pregătite pachete şi distribuite familiilor din Oradea, Sântion și Livada de Bihor, aflate în baza de date a asociaţiei”, a menționat Patricia Pele, coordonator campanie, adăugând că altă parte din alimentele primite vor fi folosite pentru prepararea mesei de prânz la Centrul After school „Sfântul Martin” din localitatea Ioaniș, precum și la Cantina socială din Oradea.

Pe lângă alimente, unele persoane au donat şi 3.931 lei, numerar, sumă ce va fi folosită pentru funcţionarea serviciilor sociale.

Pe această cale, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a ținut să aducă mulțumiri tuturor celor care au donat, dovedind că nu uită niciodată de cei mai sărmani dintre semeni. De asemenea, a mulțumit voluntarilor, care s-au implicat trup și suflet în această acțiune, precum și conducerii magazinelor, care a făcut tot posibilul ca această campanie să se desfășoare în condiții optime.

Acțiunea s-a desfășurat în magazinele Kaufland Ioșia, Kaufland Nufărul și Selgros Cash & Carry, între orele 16.00 - 20.00.