Acțiunea inițiată de Primăria Aleșd pentru a veni în sprijinul tinerei Karolina Tușinovschi a dovedit spiritul umanitar de care dau dovadă românii.

Tânăra mămică, însărcinată în luna a şasea, în urma unui accident regretabil și-a pierdut un braț, având nevoie de procurarea unui braț bionic, al cărui cost se ridică la peste 90.000 euro.

Luni, 30 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Aleşd, primarul orașului, Ioan Todoca, inițiatorul acțiunii, a înmânat Karolinei ordinul de plată pentru suma de 43.000 lei rezultată în urma picnicului caritabil din data de 21 septembrie. O acțiune similară s-a desfășurat, duminică, 29 septembrie, în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan” din Aleșd, când, la sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Ovidiu Bocșan a înmânat Karolinei Tușinovschi suma de 2.800 lei, donată de credincioșii ortodocși la îndemnul preotului. În cuvântul său, părintele Ovidiu Bocșan a menționat faptul că „omenia și iubirea frățească nu țin cont de religie”, având în vedere că beneficiara ajutorului este credincioasă romano-catolică. Karolina a mulțumit preotului și credincioșilor ortodocși, menționând că toți creștinii se roagă la același Dumnezeu. Acțiunea de donare continuă, doritorii pot depune bani în conturile anunțate sau la Primăria Aleșd, Centrul de turism.