Campania „Iluzia fericirii - Ai grijă de tine” a continuat luni, 7 noiembrie, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea. Prin activitatea „Ce-mi place la tine?”, elevii claselor a XII-a A și C au conștientizat ce înseamnă stima de sine.

„Stima de sine se află în corelație directă cu fericirea, performanța școlară (cariera și planurile de viitor), cu relațiile și, mai presus de orice, cu sănătatea mentală și cu starea de bine, în general. O stimă de sine puternică înlătură, în mare măsură, alternativa privind consumul de substanțe interzise”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Prima activitate din cadrul proiectului  „Iluzia fericirii - Ai grijă de tine” a avut loc în 1 noiembrie, la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea. La acea dată, elevii unor clase de a VI-a și a VII-a au fost interesați să afle toate informațiile privind riscurile și efectele consumului de substanțe interzise, realizate printr-o metodă modernă în procesul de predare-învățare-evaluare.

Campania „Iluzia Fericirii - Ai grijă de tine” a fost inițiată în vederea informării și conștientizării cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri, de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos și consiliere psihologică gratuită la nevoie, și este rezultatul unui protocol încheiat între Direcția de Asistență Socială Oradea, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

„Ceea ce este inedit la acest proiect de colaborare este, în primul rând, faptul că elevii au parte de activități nonformale, desfășurate cu suportul unor ochelari care imită efectele consumului de substanțe interzise. Activitățile se focusează pe un experiment cu un caracter accentuat aplicativ și cu o pondere deosebită în formarea capacității de a discerne adevărul de imaginație, realitatea de efectele cauzate de consumul de substanțe interzise”, au mai transmis reprezentanții DAS Oradea.

Campania va continua pe durata întregului an școlar 2022-2023.