Școala Gimnazială „Lucreția Suciu” din Oradea, Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea și Școala Gimnazială Drăgești, alături de alte 14 şcoli din toată ţara, au intrat într-o competiţie a celor mai frumoase, creative, dar şi sustenabile ouă de Paşte, care au putut fi admirate în mai multe centre comerciale din ţară.

17 şcoli din toată ţara au intrat într-o competiţie a celor mai frumoase, creative, dar şi sustenabile ouă de Paşte, care au putut fi admirate în mai multe centre comerciale Auchan din ţară. Cele mai frumoase exponate au adus premii pentru școlile care le-au creat.

Instituţiile de învăţământ care şi-au dorit să susţină educaţia copiilor aflaţi în situaţii dificile au primit din partea organizatorilor campaniei „De Paşte ne pregătim și sustenabil sărbătorim” un ou imens, cu înălţimea de un metru, pentru a-l decora creativ, dar şi sustenabil. Creaţiile copiilor au fost expuse, în Săptămâna Mare a Paștelui Ortodox, în centrele comerciale din mai multe orașe, printre care și Oradea.

La finalul campaniei au fost acordate câte 2 premii pe fiecare locație în valoare de 500 de euro fiecare, unul acordat la concursurile de pe paginile de Facebook, iar altul acordat de către o comisie de votare formată din reprezentanţi ai organizatorului. În total au fost oferite premii în valoare de 5.000 de euro școlilor implicate în campanie. Printre acestea se află și trei unități din Bihor: Școala Gimnazială „Lucreția Suciu” din Oradea, Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea și Școala Gimnazială Drăgești.

După această etapă, ouăle vor fi scoase la licitaţie de către Asociația Butoiașul cu Zâmbete. Mai multe companii din România vor avea ocazia să doneze/sponsorizeze creaţiile celor mici, iar suma obținută va fi direcţionată exclusiv, pentru susținerea copiilor proveniți din familii defavorizate, în vederea sprijinului în procesul educațional sau al reducerii abandonului școlar.