Direcția de Asistență Socială Oradea a fost joi, 27 iulie, și vineri, 28 iulie, gazda unei caravane mobile de screening gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Pe parcursul celor două zile, mai bine de 250 de doamne și domnișoare au ales să se testeze gratuit pentru HPV și Babeș Papanicolau, într-un mediu prietenos, cu personal medical specializat și amabil, gata să le răspunde la orice întrebări.

 Acțiunea, inițiată de Institutul Oncologic Cluj Napoca, în colaborare cu Spitalul Pelican și Direcția de Asistență Socială Oradea s-a desfășurat  în cadrul proiectului european de screening gratuit  pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. „Le mulțumesc celor de la Institutul Oncologic din Cluj că au ales Direcția de Asistență Socială din Oradea pentru a găzdui această caravană mobilă care se adresează nouă femeilor, și le mulțumesc colegilor mei din DASO pentru că au luat legătura și cu beneficiarele noastre de servicii sociale pentru a le invita la această testare atât de importantă pentru sănătatea noastră. Mă bucur mult că un număr atât de mare de femei au fost interesate de acțiunea noastră și au venit către noi cu încredere și deschidere, organizarea a fost exemplară, fiind și pentru noi o ocazie bună de a interacționa și discuta cu toate doamnele prezente. Mulțumesc și echipei medicale de la Spitalul Pelican care a realizat testarea participantelor pentru promptitudine, răbdare, și pentru că a venit în sprijinul femeilor cu tot suportul de informații utile pentru sănătatea lor”, a declarat Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Totodată, dorim să înștiințăm doamnele, cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, că Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj Napoca, împreună cu Spitalul Clinic Judetean de Urgență Bihor și autoritățile publice locale, pun la dispoziție o unitate mobilă de mamografie gratuită de depistare a cancerului de sân, care va fi amplasată la Maternitate, Calea Clujului nr. 50. Acțiunea va avea loc începând de astăzi, 31 iulie, până în 4 august, în intervalul orar 08.00-19.00, cu programare prealabilă. Mamografia se efectuează pe bază de programare, la nr. de tel. 0758-621.395 (în intervalul orar 8.00-17.00).