Maria este o fetiţă de 8 ani, din Oradea, căreia i s-a descoperit în urmă cu câteva luni o tumoră la rinichi care, în prezent, se tot extinde. Studenții orădeni de la Facultatea de Istorie, Relații Internaţionale, Științe Publice și Științele Comunicării au inițiat o campanie umanitară pentru a o ajuta pe Maria.

„Singura șansă de supraviețurie a Mariei este să fie hrănită printr-o sondă nazală. Sonda costă 2.000 de euro, în plus mâncarea cu care va fi hrănită trebuie să fie una specială. Părinții trebuie să strângă sume de bani și pentru mâncarea recomandată de medici, cu care va fi hrănită fetița. Toate acestea sunt mult prea costisitoare pentru părinții Mariei, care au fost nevoiți să o ducă pe micuță la Paris pentru ca aceasta să poată primi un tratament adecvat”, explică lect. univ. dr. Cristina Pușcaș.

Cei care doresc să se alăture campaniei studenților orădeni de a o susține pe micuța Maria o pot face donând orice sumă, cât de mică, în conturile deschise pe numele mamei, IGNA-PETRAȘCU Rodica Mariana, în RON: RO12RZBR0000060018509717 sau în EUR: RO93RZBR0000060020371338.