Grăbiți spre a încheia anul 2023, voluntarii Caravanei cu Medici Bihor, cu sufletul plin de speranță, se îndreaptă în acest sfârșit de săptămână spre o nouă zonă din mediul rural. Caravana cu Medici Filiala Bihor va desfășura o nouă misiune dedicată comunității, de această dată în comuna Budureasa.

ntr-o acțiune mai complexă, Caravana a efectuat recoltarea de analize medicale gratuite pe 2 decembrie. Recoltarea de analize s-a încheiat cu un rezultat impresionant, 205 persoane având astfel posibilitatea de a-și monitoriza starea de sănătate. Peste 30 dintre aceste persoane au fost copii, pentru unii fiind prima recoltare de analize din viața lor.

Cea de-a doua etapă este dedicată consultațiilor medicale gratuite și se va desfășura în 9 și 10 decembrie. Astfel, locuitorii comunei sunt așteptați sâmbătă, 9 decembrie, începând cu ora 09.00, la școala din sat, indiferent dacă au fost sau nu prezenți la campania de recoltare, consultațiile continuând și duminică.

Echipa va oferi consultații medicale gratuite pe specialități precum: medicină internă, cardiologie, neurologie, urologie, pediatrie, ginecologie, stomatologie, ortopedie, diabetologie, gastroenterologie, medicină de urgență, oftalmologie, însoțite de investigații medicale efectuate cu aparatură de specialitate, precum electrocardiogramă, ecografie cardiacă, abdominală și de părți moi.

Devotamentul voluntarilor și timpul acordat acestei acțiuni, alături de sprijinul primit din partea  sponsorilor naționali și locali, cât și deschiderea și implicarea administrației locale din Budureasa, fac posibil acest act caritabil în prag de Sărbători

Caravana cu Medici Filiala Bihor este o organizație non-profit dedicată aducerii asistenței medicale în zonele defavorizate ale județului Bihor. Prin caravanele medicale desfășurate se oferă consultații, educație medicală și sprijin comunităților care nu au acces facil la servicii medicale. Echipa este formată din medici, rezidenți, studenți la medicină și asistenți medicali, toți voluntarii fiind motivați să își dedice timpul liber si cunoștințele pentru a aduce o contribuție semnificativa în comunitate.