Pe timpul interdicției de a ieși din case, voluntarii Caritas Catolica Oradea oferă ajutor persoanelor care au vârsta peste 65 ani, care nu au aparținători, sunt singuri sau au probleme locomotorii și nu fac față greutăților situației de criză, însă au nevoie să fie aprovizionați cu alimente sau medicamente.

“De la declararea stării de urgență, voluntarii noștri ajută vârstnicii la efectuarea cumpărăturilor, cu regularitate zilnică, în trei localități din dieceză: Oradea, Marghita şi Tășnad. Cine are nevoie de ajutor, în acest sens, sau are cunoștință despre persoane în vârstă care locuiesc singure și le-ar prinde bine o mână de ajutor în cumpărarea alimentelor și/sau medicamentelor, poate solicita sprijinul voluntarilor Caritas Catolica, la următoarele numere de telefon: Oradea: 0749-119.722, Marghita: 0748-029.223, Tășnad: 0749-222.962 (asistență telefonică, zilnic, între orele 10.00-12.00), anunţă Szombati-Gille Tamás, responsabil comunicare Caritas Catolica.

De mai bine de două decenii, organizația Caritas Catolica acordă ajutoare persoanelor cu deficit locomotor sau imobilizat la pat, în cadrul Programului de Îngrijire la Domiciliu. În cadrul acestui program, și în prezent sunt asistați și ajutați 273 de bolnavi din şapte localități.

“Pe durata situației de urgență, ne străduim, prin intermediul voluntarilor, să acordăm ajutor și la aprovizionare. În afară de asistații preexistenți, în prezent, voluntarii Caritas fac zilnic cumpărături pentru încă 28 de persoane în Oradea, 5 în Marghita și 20 în Tășnad. Așteptăm, în continuare, solicitări la telefoanele puse de noi la dispoziţie”, menţionează purtătorul de cuvânt al asociaţiei.

Pe de altă parte, Caritas Catolica Oradea aduce la cunoştinţa locuitorii că, pe durata situației de urgență, plățile pot fi efectuate la sediul central al Caritas Catolica (Piața Ion Creangă nr.2), în zilele de marți și joi, între orele 10.00-12.00. Intrarea se face pe poarta laterală.

 

Magazinele Caritas, închise

În altă ordine de idei, în urma dispozițiilor aflate în vigoare, pe durata situației de urgență, magazinele second-hand Caritas din Oradea și Marghita sunt închise.

Mai mult, preluarea articolelor de îmbrăcăminte second-hand la Caritas a fost suspendată temporar, prin urmare locuitorii sunt rugați să nu mai aducă îmbrăcăminte și încălțăminte folosite la punctul de preluare din Șirul Canonicilor nr.21 și nici să nu le lase în containerele amplasate în acest scop, în diferite puncte ale orașului.