Asociația Caritas Eparhial Oradea a organizat și anul acesta, în perioada 21 martie - 25 aprilie, în duminicile din Postul Mare, colecta de alimente „Deschide ușa inimii tale”.

Colecta a avut loc în bisericile greco-catolice de Oradea: Catedrala „Sfântul Nicolae”, Sanctuarul „Maica Domnului”, Biserica „Schimbarea la Față” - Velența, Biserica „Sfânta Treime” - Nufărul și Biserica „Sfântul Gheorghe” - Spital.

„Anul acesta, am fost ajutați de 31 de voluntari, care au prestat 62 ore de voluntariat. Nerăbdători să poată reîncepe activitățile de voluntariat, dornici să ajute, să interacționeze cu oamenii, să fie acolo pentru ei, să dăruiască, să sprijine, au fost voluntarii noștri, cei care ne ajută pe tot parcursul anului să realizăm activități de bine. Fără ajutorul lor acțiunea de colectare de alimente nu ar fi fost posibilă nici în acest an, dar cu mai multe eforturi, respectând restricțiile și măsurile impuse de autorități, am reușit să finalizăm și această activitate în condiții de maximă siguranță”, anunță Patricia Pele, coordonator colectă.

Credincioșii nu numai că au adus din prinosul lor alimente, ci unul dintre ei, la una dintre cele patru biserici, a dorit să-și exprime aprecierea pentru efortul depus de voluntari, răsplătindu-i printr-un cadou frumos împachetat, oferit în fiecare duminică, fiecărui voluntar care a fost prezent la Liturghie.

În acest an s-au donat: ulei (128 de litri), făină (154 de kg), zahăr (93 de kg) orez (140 de kg), făină de mălai (61,5 kg), griş (17,5 kg), paste făinoase (133 pachete), conserve carne (114 bucăţi); conserve diferite (78 bucăţi), dulciuri (75 bucăţi), legume uscate (27 pungi) etc., cu o valoare de inventar de 4.192 lei.

De menționat că din alimentele primite au fost pregătite pachete şi distribuite familiilor din Oradea, Sântion și Livada, aflate în baza de date a asociaţiei, iar o altă parte din alimentele primite vor fi folosite pentru prepararea mesei de prânz la Cantina socială de pe str. Theodor Aman, Oradea și pentru masa caldă oferită copiilor de la Centrul after school „Sfântul Martin” din Ioaniș.

Pe lângă alimente, unele persoane au donat şi numerar, bani ce vor fi folosiţi pentru funcţionarea serviciilor sociale.

„Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte, în numele beneficiarilor, tuturor celor care au donat, dovedind faptul că nu au uitat nici în acest an de cei mai sărmani dintre noi, precum și preoților parohi care ne-au permis să organizăm, și anul acesta, colecta de alimente”, a conchis Patricia Pele.