Casa de copii de la Paleu a primit miercuri, 17 august, în găzduire primii copii beneficiari. Casa a fost construită în cadrul proiectului Aripi de înger implementat de Asociaţia Filantropia din Oradea.

Finalizarea proiectului care vizează această casă şi mutarea copiilor a fost posibilă cu sprijinul principalilor contributori ai acestei case, Fundaţia HHC România şi părintele Vasile Cosmin Popa. „Mai avem de trecut împreună o provocare și anume să le oferim și o mașină cu care să se poată deplasa la programul școlar, de educație și sănătate. Până în prezent am strâns doar 20% din bugetul necesar pentru achiziționarea unui microbus (seccond hand)”, a transmis preotul Laurenţiu Lazăr. „Vă rugăm să sprijiniți acești copii și să donați sume mici, cu plata online în acțiunea de strângere de fonduri de la Swimathon, unde este înscrisă și această inițiativă și unde puteți ajuta unul dintre ambasadorii acestei cauze să colecteze cât mai repede sumele necesare”, a mai transmis acesta.
Proiectul „Aripi de înger” are ca scop dezinstituționalizarea copiilor aflați în sistemul de protecție a copilului, prin închiderea Centrului de Plasament 2 din Oradea și construirea a cinci case de tip familial în Oradea și localitățile limitrofe, prin implicarea comunităților parohiale. Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea este un serviciu rezidențial pentru copiii orfani, care găzduia, la debutul proiectului, peste 60 de copii de toate vârstele, care au nevoie de soluții urgente de găzduire, prin mutarea lor în cinci case de tip familial. Astfel, „Aripi de înger” își propune să aducă afecțiune, educație, protecție, îngrijire și speranță pentru cei 60 de copii abandonați și internați în Centrul de Plasament nr. 2, cu scopul de a preveni marginalizarea socială (abandon școlar, cerșetorie, vagabondaj, dependență de sprijinul comunitar, delincvență juvenilă, prostituție etc.) și de a-i sprijini în dezvoltarea lor socio-psiho-emoțională.