Casa de copii din Paleu a trecut de la vis la conturul de pe planșele de proiectare și mai apoi, vineri, 9 octombrie, la momentul de recepție al lucrărilor de construcție.

Părintele Vasile Cosmin Popa, care a primit provocarea de a construi, în parohia pe care o păstorește, un lăcaș pentru copiii mai puțin privilegiați de viață, în cadrul proiectului „Aripi de înger” al asociației eparhiale, Asociația Filantropia Oradea, fiind ajutat de HHC România, care a acoperit costurile lucrărilor și a realizat construcția, a ajuns la capătul celei mai dificile etape de proiect, încheierea lucrărilor de construire a casei de tip familial din Parohia Paleu. Vineri, 9 octombrie, cu câteva zile înainte de praznicul Sfintei Cuvioase Paraschiva, a fost organizată activitatea de predare a șantierului în vederea trecerii la etapa următoare de proiect, și anume montarea decorațiunilor, a mobilierului. Va urma demararea activităților de organizare administrativă a casei, în colaborare cu DGASPC Bihor.

Proiectul „Aripi de înger” are ca scop dezinstituționalizarea copiilor aflați în sistemul de protecție a copilului prin închiderea Centrului de Plasament 2 din Oradea și construirea a cinci case de tip familial în Oradea și localitățile limitrofe, prin implicarea comunităților parohiale.

Celelalte șantiere au nevoie în continaure de sprijin. Casa din Oșorhei, dedicată copiilor abandonați se apropie de final, însă este nevoie de sprijin pentru ca noul cămin să ofere cât mai curând căldură, educație, afecțiune și speranţă copiilor abandonaţi. Cei care vor să se implice, pot suna la 0740.464.374 sau trimite e-mail la centru@filantropiaoradea.ro. Donații se pot face și pe filantropiaoradea.ro/doneaza.