Veste bună înainte de Crăciun. Casa pentru copii care urmează să se construiască la Miersig trece de la simplu proiect la realitate. La sfârșitul lunii trecute, centrul educațional a primit autorizația de construcție. Aici va fi implementat un program educațional și de recuperare de tip after school și respiro, pentru copii cu dizabilități, autism, sindrom Down și copii din familii defavorizate. 

Asociația Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare vrea să construiască la Miersig un centrul educațional pentru copii, pornind de la o realitate tristă, anume că nicio terapie specifică, nicio activitate ce urmărește stimularea copiilor de a intra în relație cu ceilalți, niciun program de formare și îmbogățire a capacităților copiilor de a cunoaște mediul înconjurator, de a interacționa cu acesta cu scopul de a deveni cât de cât autonomi, nicio terapie pentru stimularea și dezvoltarea experienței și capacităților cognitive și atitudinilor necesare integrării în mediul scolar și social nu sunt decontate, nici de la vârstă mică, nici la cea adultă. Intitulat „Zâmbete vesele”, proiectul vrea să le dea micuților din zonă o șansă la o viață mai bună, o șansa pentru recuperare, o șansă pentru autonomia personală.

Până acum a fost introdusă apa și curentul până la un punct și a fost împrejmuit terenul. „Am primit autorizația de construcție și ne propunem ca în doi ani să finalizăm Centrul. Avem 4-5 parteneri care ne vor ajut, dar mai avem nevoie de fonduri. Cei care vor să ne ajute o pot face donând cei 3,5% din impozitul pe venit sau, dacă sunt firme, cei 20%”, susține Tabita Corina Fetinca.

Contul în care se pot face donații este deschis la Banca Transilvania, RO79BTRLRONCRT0528435902 (lei), RO56BTRLEURCRT0528435901 (euro).