Centrul de Zi de pe Calea Clujului, administrat de către Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO), rămâne deschis pentru copii inclusiv pe perioada verii.

„Și, pentru că vacanța de vară este un prilej de bucurie, copiii au parte, pe tot parcursul verii, de diverse activități recreative, distractive și de socializare, alături de personalul de la centru, prin care dorim să stimulăm atât munca în echipă cât și creativitatea lor, dar și deprinderi de viață care țin de igienă și alimentație sănătoasă. De asemenea, micuții se pot bucura și de jocurile organizate în aer liber, de activitățile sportive, care aduc zâmbete și multă voie bună!”, transmit reprtezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Primăria Oradea a finalizat construcția noului Centru de Zi de pe Calea Clujului anul trecut, în decembrie, cu sprijinul fondurilor europene, pentru copiii proveniți din comunități marginalizate, în cadrul proiectului „Regenerare fizică, economică și socială a comunității defavorizate din zona Gutenberg, Municipiul Oradea”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4.

Acest centru se alătură celorlalte proiecte importante derulate de către administrația publică locală în domeniul social, precum: centrul pentru persoane cu scleroză multiplă, cel dedicat copiilor cu sindromul Down, centrul pentru vârstnicii din Episcopia Bihor sau celor pentru cazare temporară.

Centrul de zi a fost ridicat în incinta Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” și dispune de două clădiri: corpul principal, format din parter, și etaj, cu un acoperiș de tip șarpantă, iar corpul sălii multifuncționale, cu regim de înălțime parter înalt. În interiorul clădirii, există un cabinet pentru consiliere psihologică şi socială, o sală multifuncţională, săli de recreere şi socializare, cabinet medical, sală de mese, teren de sport şi spaţii de joacă în aer liber.

Mare parte dintre elevii școlii din zonă sunt beneficiarii direcți ai centrului, iar personalul acestuia ajută copiii care provin din familii numeroase, monoparentale sau cu risc mare de abandon școlar.