Emoții mari pentru copiii din Centrul de Zi Oradea, care au participat, alături de voluntarii de la Centrul Educaţional EduBiz, la un concurs de talente.

Copiii au fost creativi şi ambiţioşi, realizând un adevărat spectacol de muzică şi dans, demonstraţii sportive, desen, pictură, reuşind să-i impresioneze pe cei din juriu prin talentul lor. Juriul a avut o misiune grea de a alege cel mai talentat copil, toţi participanţii fiind, până la urmă, răsplătiţi cu medalii, diplome şi premii speciale.

Aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, Centrul de Îngrijire de Zi Oradea, cu o capacitate de 65 de locuri, vine în ajutorul copiilor proveniți din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, prin oferirea de servicii sociale, care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after-school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară. Anul trecut, activitățile desfășurate cu copiii la Centrul de Zi Oradea au fost diverse: sărbătorirea Zilei Mondiale a Sănătății, Ziua Educației, Ziua Mondială a Inimii, precum și o serie de vizite la Grădina Palatului Baroc, Palatul Vulturul Negru etc.

Un nou Centru de Zi pentru Copii

În altă ordine de idei, Primăria Oradea, cu sprijinul fondurilor europene, a finalizat în anul 2023 construcția noului Centru de Zi de pe Calea Clujului nr. 188, cu o capacitate de 60 de locuri, pentru copiii proveniți din comunități marginalizate, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Copiii din comunitatea marginalizată Gutenberg vor avea la dispoziție un spațiu unde se vor desfășura activități educative, culturale, sportive și recreative, unde vor lua o masă caldă, menite să diminueze abandonul școlar, precum și să îmbunătățească nivelul de trai în rândul acestora.