Centrul de Zi pentru copii, nou înfiinţat, de pe strada Clujului nr.188/A, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, construit de municipalitate pe fonduri europene, şi-a deschis porţile, la începutul lunii, pentru o parte din micii beneficiari.

Primele zile le-au dat răgaz copiilor să se obişnuiască cu noua clădire, cu spaţiile generoase de recreere şi studiu pe care acesta le deţine, cu personalul centrului şi cu activităţile propuse.

Având în vedere celebrarea Zilei Mondiale a Sănătății, colegii de la Centrul de Zi au folosit această ocazie pentru a împărtăși cu copiii prezenți beneficiile unei mai bune stări de sănătate în cadrul comunității din care facem parte. Potrivit principiilor de funcţionare, Centrul de Zi asigură condiţiile necesare pentru protejarea sănătăţii copiilor, promovează un stil de viaţă sănătos şi facilitează accesul la serviciile medicale necesare. Astfel, prin organizarea acestei acțiuni, personalul centrului a prezentat copiilor o serie de norme și reguli de igienă atât în colectivitate, cât și privind igiena individuală.

De asemenea, copiii au participat, sub îndrumarea personalului, la un șir de experimente legate de igienă, alimentația sănătoasă și spălatul pe dinți, care au adus pe fețele lor curiozitate, uimire și entuziasm, ca la final să se bucure de un binemeritat desert de fructe. Accentul a fost pus pe principiile unei alimentații sănătoase, bogată în fructe și legume crude, acest lucru ducând la o bună stare de sănătate și funcționare a organismului.

„Sunt bucuroasă că am reușit să deschidem noul Centru de Zi de pe Calea Clujului, mult așteptat de noi și de copiii din zonă, mare parte elevi ai școlii Ioan Slavici. Avem deja primii copilași în centru care se acomodează și sunt entuziasmați de tot ce se întâmplă aici, avem o colaborare bună cu școala Ioan Slavici și cu părinții copiilor, iar în perioada următoare vom primi tot mai mulți copii, pe măsura capacității spațiului, respectiv 60 de locuri. Misiunea Centrului de Zi este prevenirea abandonului școlar, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere – socializare, hrană, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți, centrul fiind dotat și cu o sală de sport generoasă care va fi folosită atât de copiii care frecventează centrul, cât și de elevii școlii Ioan Slavici. Sunt convinsă că prin educație și prin sprijinul pe care îl vom acorda acestor copii, ei vor avea parte de un viitor bun!”, a declarat Anca Grama, directorului Direcției de Asistență Socială Oradea.