Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități și-a reluat activitatea începând din această săptămână. Pentru ca spațiul în care acesta funcționează să fie conform cu cerințele actuale de prevenire a răspândirii Covid 19, au fost distanțate fizic băncile de lucru individual, de asemenea, au fost igienizate sălile și materialele de terapie.

Totodată, s-a impus obligativitatea purtării măștii de către toată lumea prezentă în sediu, luarea temperaturii la intrare, dezinfectarea periodică a mâinilor cu soluții specifice, precum și igienizarea periodică a spațiilor.

„Am început activitatea cu jumătate din numărul beneficiarilor, care sunt împărțiți pe grupe la activități. Luni, au fost instruiți părinții de către domnul Cosmin Eftenoiu, medic rezident sănătate publică, și doamna consilier superior Carmen Dinescu, din partea DSP Bihor, referitor la măsurile care se impun a fi respectate atât în cadrul familiei, cât și la centrul de zi”, anunță Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.

Terapeuții centrului sunt Cristina Berdea (Zbîrce), psiholog clinician, Leonora Radu Bledea, psihopedagog și kinetoterapeut, Ana Maria Crăciun, psihopedagog, Raluca Bodea, psiholog, Mirela Burlău, fiziokinetoterapeut și terapeut ocupațional. Programul tinerilor cuprinde activități diverse, cunoașterea corpului uman, a mediului, activități de autogospodărire, activități educaționale, igienă, ateliere de creație cu voluntara Cristina Roșu, ore de gimnastică cu Nora, dans, meloterapie cu Cristina, activități de stimulare cognitivă și relaxare. De asemenea, tinerii beneficiază de terapii specifice în orele de consiliere psihologică și kinetoterapie. Prin acest program, Asociația SOS Autism Bihor vine în întâmpinarea nevoilor adulților cu autism de a socializa, de a avea un program zilnic într-un mediu adecvat nevoilor lor.