Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor i-au fost repartizate 171 bilete de tratament balnear aferente seriei 4, începând cu data de 8 mai 2021.

Biletele de tratament sunt pentru următoarele stațiuni: Sovata - patru bilete, Herculane - trei bilete, Călimănești - două bilete, Buziaș - patru bilete, Covasna - șase bilete, Băile Felix - 15 bilete, Geoagiu Băi - opt bilete, 1 Mai - 68 bilete, Moneasa - 17 bilete, Ocna Șugatag - cinci bilete, Tinca - 19 bilete, Vatra Dornei - două bilete, Eforie Nord - patru bilete, Govora - două bilete, Lacul Sărat - două bilete, Neptun - două bilete, Saturn - patru bilete, Turda - două bilete și Căciulata - două bilete.

„Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre zilnic, conform programului de lucru, de luni până vineri între orele 8.00-12.00, până în data de 28 aprilie 2021, urmând ca redistribuirea acestora să aibă loc în data de 29 aprilie 2021 începând cu ora 8.00”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții CJP Bihor.

Potrivit acestora, biletele de tratament se eliberează conform criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 141/16.03.2021 al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special - în original şi în copie - eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

„Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în document.  

Reprezentanții CJP Bihor mai transmit că, prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțite, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier şi nu în regim de spitalizare.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.