Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat Colecta de alimente de Crăciun pentru copiii din centrul After School și cantina socială, în perioada 13 - 22 decembrie, în două centre comerciale orădene.

 

Potrivit Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, în această perioadă s-au colectat: 224 litri de ulei, 207 kg de făină, 162 kg de orez, 187 kg de zahăr, 217 pungi de paste făinoase, 587 bucăţi diferite dulciuri şi 242 bucăţi de conserve. „Pe lângă produsele neperisabile, au fost colectate şi alte produse, cum ar fi: fructe, produse lactate etc. De asemenea, oamenii au donat și bani. Astfel, s-a colectat suma 2.173 lei. În activitatea de colectare a alimentelor pentru copiii din centrul de zi şi cantina socială, au fost implicaţi 35 voluntari, care au desfăşurat 256 ore de voluntariat”, a menţionat Ioana Tuță, coordonatoare a voluntarilor care s-au aflat, în perioada 13-22 decembrie, la Era Shopping Park şi la Selgros Cash & Carry.

În acelaşi context, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, elevii au strâns 133 litri de ulei, 194 kg de făină, 79 kg de orez, 94 kg de zahăr, 274 pungi de paste făinoase, 187 bucăţi diferite dulciuri şi 541 bucăţi de conserve, pe care le-au donat Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Acţiunea de colectare a fost coordonată de profesoara Carmen Chiş, cu ajutorul membrilor comisiei SNAC, fiind susţinută de direcţiunea liceului şi de Consiliul elevilor. „Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte tuturor celor implicaţi în această colectă, voluntarilor şi, în special, persoanelor care au făcut o faptă bună şi îi asigură pe donatori de faptul că toate donaţiile vor ajunge acolo unde este mare nevoie de acestea”, a mai menţionat Ioana Tuță.