Duminică, 1 octombrie, în biserica parohială din satul Subpiatra, după Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, copiii și tinerii din parohie au susținut un recital de pricesne, au interpretat sceneta „Bunicul” de B. Ștefănescu Delavrancea și le-au oferit bunicilor felicitări confecționate de ei.

Persoanele vârstnice constituie segmentul cel mai neglijat al societății contemporane afectate de secularismul, individualismul și relativismul moral. Părinții și bunicii noștri sunt oamenii care s-au dăruit deplin familiei, Bisericii și societății și care sunt adeseori răstigniți sufletește între dorința lor de a fi utili și nevoia de a fi ajutați. Întrucât grija pentru persoanele fragile arată gradul de civilizație și profunzimea trăirii creștine a unui popor, societatea civilă și comunitatea eclesială trebuie să-i  ajute pe bătrânii bolnavi să trăiască demn și să se bucure de multă dragoste și recunoștință. Biserica și-a manifestat permanent grija față de bătrânii bolnavi sau aflați în dificultate, înființând și administrând așezăminte, centre sociale și derulând numeroase acțiuni și programe filantropice. Având ca motivație principală dorința de a acorda mai multă atenție sprijinirii persoanelor vârstnice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2023 drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. În acest context, Parohia Ortodoxă Subpiatra a intensificat activitățile social-filantropice și culturale dedicate acestei categorii sociale. Activitățile au culminat cu sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Astfel, duminică, 1 octombrie, în biserica parohială din satul Subpiatra, după Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, copiii și tinerii din parohie au susținut un recital de pricesne, au interpretat sceneta „Bunicul” de B. Ștefănescu Delavrancea și le-au oferit bunicilor felicitări confecționate de ei. Sărbătoriților li s-au înmânat flori și cărți de rugăciuni, iar copiii au fost răsplătiți cu daruri. Activitatea a fost pregătită în cadrul Școlii de vară de către preotul paroh Lucian Crişan, profesorul de religie Florian Irimescu și de preoteasa Georgeta Crișan.

Totodată, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Primăria Comunei Țețchea a organizat la Centrul Cultural din localitatea Țețchea un spectacol menit să le aducă bunicilor o bucurie. La eveniment au participat copiii și tinerii din Parohia Subpiatra cu un recital de pricesne. Ansamblul folcloric „Datina”, coordonat de Cristian Strugar, a încântat audiența prin frumoasele dansuri și cântece populare tradiționale. Primăria Comunei Țețchea, prin intermediul primarului Aurel-Florin Cazan, a oferit celor prezenți o gustare și le-a urat sărbătoriților mulţi ani binecuvântați de Dumnezeu.

Activitatea a avut ca obiective insuflarea unei stări de bucurie persoanelor vârstnice; educarea tinerilor în direcția responsabilizării, cinstirii și respectării persoanelor în vârstă; promovarea dialogului între generații și a comuniunii între oameni.