La iniţiativa lansată de Asociația New Hope, din Bucureşti, Filarmonica de Stat Oradea, împreună cu Hospice Emanuel organizează joi, 22 decembrie, de la ora 14.00, la Sinagoga Neologă Sion, concertul caritabil „Muzica Inimii”, dedicat persoanelor aflate în suferință.

 

Evenimentul se dorește un catalizator al societății bihorene, care să aline o parte din nevoile emoţionale pe care le au persoanele care se confruntă cu boli incurabile şi pierderi. Inițiativa Asociației New Hope, alături de Hospice Emanuel și Filarmonica de Stat Oradea invită la unitate și speranță într-un cadru plin de compasiune şi iubire.

Participanţii la concert care doresc sunt invitaţi să împodobească „Bradul de Crăciun al inimilor cu dor”, aflat la prima ediție. Fiecare persoană care va face o donație către Hospice Emanuel va primi un ornament special de Crăciun, pe care îl va așeza pe „bradul memorial” din incinta Sinagogii Sion, în amintirea unei persoane dragi care nu se mai află printre noi. Accesul în Sinagona Sion va fi permis cu o oră înaintea concertului, timp în care va fi împodobit  „Bradul inimilor cu dor”.

Toate donațiile strânse vor fi utilizate de Hospice Emanuel pentru continuarea misiunii de a asigura o calitate de viață mai bună persoanelor cu boli oncologice în stadii avansate și terminale, din comunitatea noastră.

Concertul va fi susţinut de către orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, alături de maestrul Alexandru Tomescu și violoncelistul Octavian Lup.