Sub genericul „Dar din dar se face rai”, ieri, la sediul Asociației SOS Autism, a avut loc un frumos concert de colinde, susținut de Ansamblul Miorița din Salonta.

Respectând tradiția creștină „De Crăciun, fii mai bun”, conducerea Societății de Pază și Protecție Bihor, prin directorul, Ioan Sala, a organizat, ieri, un concert de colinde, la sediul Asociației SOS Autism, situată pe str. Miron Pompiliu nr. 5.

Programul a fost susținut de membrii Ansamblului „Miorița” din Salonta, îmbrăcați în straie populare, sub îndrumarea Monicăi Pîrge, instructor.

„Am primit, cu mare bucurie și emoție, colindătorii de la Ansamblul ,,Miorița” din Salonta, cărora le mulțumim. De asemenea, mulțumim, pentru cadourile de Crăciun, oferite de Societatea de Pază și Protecție Bihor, domnului director Ioan Sala, precum și domnului primar al comunei Țețchea, Florin Cazan. Vă mulțumim, tuturor, și vă dorim Sărbători fericite, cu sănătate și numai bucurii alături de cei dragi”, a fost mesajul transmis de Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.

Pe de altă parte, pentru că se apropie sărbătoarea Crăciunului, mâinile harnice ale tinerilor din Centrul de zi au pregătit, la orele de atelier, brăduți, lumânări, suporturi de lumânări, globuri din diferite texturi, tablouri din ghips și placaj, mici simboluri ale Crăciunului care se pot transforma în cadouri minunate pentru cei dragi.

Voluntarele Asociației SOS Autism Bihor au sprijinit această activitate și au confecționat aranjamente pentru masa de Crăciun, dar și obiecte din sticlă decorate cu tehnica șervețelului.

„Dăruiește de Crăciun este un eveniment on-line, cu achiziționarea de obiecte de Crăciun, contra unei donații pentru continuarea terapiilor adulților cu autism din cadrul Centrului de zi. În schimbul unei donații către asociația noastră, oricare din obiectele expuse de noi poate deveni cadoul de suflet cu ocazia Crăciunului. Anul acesta, mai mult ca oricând, folosim orice prilej de a strânge bani pentru a continua terapia atât de necesară copiilor cu autism”, ne-a declarat Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor. Toate aceste minunății sunt expuse la sediul Asociației SOS Autism Bihor, strada Miron Pompiliu nr. 5.