Rotary Club Oradea Art Nouveau organizează miercuri, 16 octombrie, de la ora 18.00, în sala mare a Primăriei Oradea, conferinţa, intitulată „Acasă, printre exilați și interbelici”, susţinută de dr. Cristian Bădiliță, scriitor, teolog și istoric  al creștinismului timpuriu.

 

În această conferință, Cristian Bădiliță propune o incursiune în lumea elitei noastre din exil și interbelic, pe care a cunoscut-o personal și intim: „Pe lângă profesorii, îndrumătorii spirituali și prietenii occidentali din domeniul biblisticii, patristicii și studiilor clasice, am avut privilegiul să cunosc îndeaproape un mănunchi de interbelici, exilați fie în interiorul României comuniste, fie în exteriorul granițelor ei. Despre ei voi povesti, în cuvinte și imagini, lucruri mai puțin cunoscute publicului larg. Numele lor alcătuiesc un canon al culturii noastre de nivel european: Al. Paleologu, Petru Creția, Zosim Oancea, Pan Vizirescu, Vintilă Horia, Paul Barbăneagră, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Neagu Djuvara, Cicerone Poghirc, Theodor Cazabanși alții”.

Conferința va fi însoțită de un stand de cărți ale autorului și obiecte de artă realizate de Cristian Bădiliță împreună cu Malvine Mocenco.

Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de rezervare accesând link-ul: http://t.ly/dnlZq sau confirmând participarea la numărul de telefon 0771-484.551.

Evenimentul este organizat de Rotay Club Oradea Art Nouveau, având ca partener Primăria Municipiului Oradea şi sponsor Liberté Apartments Oradea.

„Dacă nu reușiți să faceți o rezervare, vă invităm să veniți cu încredere, vom asigura locuri suplimentare pentru toți participanții, astfel încât să vă bucurați de această seară de excepție”, transmit organizatorii.