Tinerii din Oradea sunt invitați duminică, 14 aprilie, la „Dincolo de înfrângeri”, prima conferință gratuită care promovează conexiunea dintre sport, sănătatea mintală și reziliența în fața adversităților.

 

Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani care vor să fie inspirați de vorbitori avizați din lumea sportului și a psihologiei sportive.

Printre invitați se vor afla: Ioan Popoviciu - Psiholog sportiv și Fondator al Asociației pentru Psihologia Sportului din România; Radovan Malkovic - Antrenorul secund al echipei de baschet CSM Oradea și fost jucător al echipei între anii 2013-2017; Bianca Benea - Campioană Europeană la Scrimă (tineret); Ovidiu Tirla - Campion Mondial la Înot în Ape Înghețate și manager-ul sportiv al evenimentului caritabil Swimathon Oradea.

Conferința „Dincolo de înfrângeri” are loc duminică, 14 aprilie, începând cu ora 15.00 în sala F003 a Facultății de Științe Economice din Oradea. Cei 4 vorbitori de renume vor lua cuvântul pe teme ca importanța mișcării regulate pentru gestionarea stresului și anxietății, disciplina necesară în sport și munca în echipă.

„Dincolo de înfrângeri” este o conferință organizată de Fundația Comunitară Oradea, împreună cu echipa de proiect „Dincolo de fizic”, formată din doi tineri sportivi. Petra Jurău și Constantin Trip au obținut finanțarea proiectului „Dincolo de fizic” prin programul Bursa Talentelor. Tinerii promovează o abordare diferită asupra sănătății, în care sportul și activitățile fizice sunt văzute ca mijloace esențiale pentru menținerea performanței, a unei minți sănătoase și echilibrate. Proiectul presupune o serie de activități și evenimente ce vor fi desfășurate pe parcursul acestui an și prin intermediul cărora va fi promovată importanța sportului și psihologia sportivă. Formularul de înscriere, mai multe informații despre conferință și despre proiectul „Dincolo de fizic” se găsesc pe fundatiacomunitaraoradea.ro.