Măreaţa zi de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu mult etuziasm de către toți locatarii din „Casa Frențiu” - Casa Rezidenţială a Asociației Caritas Eparhial, împreună cu colaboratorii și membrii organizației „Cetăţeni activi la puterea a treia”.

După cuvântul de deschidere al doamnei Miruna Moza, manager general al Casei Frențiu, s-a făcut o scurtă introducere despre importanţa sărbătoririi zilei de 1 Decembrie de către ing. Miorița Săteanu, coordonator de proiect.

A urmat intonarea Imnului de Stat al României și a cântecelor patriotice care au înflăcărat sufletele participanților prin acompaniamentul susţinut de prof. Ioan Fluieraş, la acordeon, alături de membrii Corului „General Traian Moșoiu”.

Soliştii vocali consacraţi, care și-au dat concursul la realizarea acestui moment artistic, au fost prof. Maria Matei și tinerele Lorena și Denisa Ghib, apreciate interprete de muzică populară.

Programul de cântece a fost intercalat de recitări prezentate de prof. Leontina Costruț, ing. Miorița Săteanu și ec. Pascu Heteș.

Marea surpriză a evenimentul festiv a fost oferită de Matei Popa, elev în clasa a II-a la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Oradea, care a transmis cele mai intense emoții prin ținuta de sărbătoare, înfășurat în tricolorul României și al glasului de cristal cu care a recitat poezia patriotică, după care a intrepretat un cântec dedicat zile de 1 Decembrie. 

Emoțiile au continuat, pentru că locatarii din Casa Frențiu au dedicat sărbătorii multe cântece patriorice și colinde, de asemenea au fost recitate cele mai cunoscute poezii care,  prin versurile lor, au adus un preţios elogiu României şi un puternic sentiment de patriotism.

Sosirea pe lume a Pruncului Isus, la sărbătoarea Sfântului Crăciun, a oferit participanților o evocare de credinţă și o bucurie prin colindele care au răsunat cu duioşie din glasurile tuturor. În încheierea momentul festiv, toţi participanții au intonat tradiţionalul „La Mulți Ani!”, ca semn al bunei înţelegeri și al aprecierii evenimentului festiv, realizat cu multă bucurie și emoție.

Miorița SĂTEANU