Ziua Dezrobirii Romilor va fi marcată astăzi, 25 februarie, în intervalul orar 14.00 – 17.00, în amfiteatrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” din Oradea, prin atelierul tematic, intitulat „Creșterea capacității specialiștilor din educație și social pentru o educație continuă, incluzivă și nediscriminatorie”.

Evenimentul este organizat de Fundația People to People Oradea - Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca, în parteneriat cu Fundația Terre des hommes – Elveția (Tdh), cu sediul în București.

„Atelierul propus constituie un prilej de aniversare a Zilei Dezrobirii Romilor, precum și o ocazie de a dezbate, într-un mod interactiv, despre incluziunea copiilor romilor și efectele, de-a lungul anilor, în comunitățile de romi”, anunță organizatorii evenimentului.  

Atelierul se adresează cadrelor didactice, precum și specialiștilor care lucrează în organizații neguvernamentale, în centre de zi pentru copii, școli, servicii educaționale sau în servicii de tipul after school în comunități rurale, sărace și marginalizate.

„Obiectivul atelierului tematic este de a promova integrarea în sistemul educațional a copiilor de etnie romă și consolidarea capacității specialiștilor din acest domeniu prin oferirea de instrumente și metode concrete pentru asigurarea unei educații nediscriminatorii de calitate elevilor de etnie romă, precum și pentru combaterea imaginii negative a romilor”, menționează organizatorii.