Maximus este un copil de 12 ani, din Sântandrei, care nu a avut șansa de a se bucura de o notă mare la naștere. Din contră, din cauza unei hemoragii meningo-cerebrale grave, băiatul a primit un scor Apgar de doar 2/3, așa că a avut nevoie urgentă de 20 de minute de resuscitare pentru a supraviețui.

Maximus a reușit acest lucru, însă, din păcate, a rămas cu paralizie cerebrală, tetrapareză mixtă și handicap grav locomotor.

Din cauza pandemiei, a situației materiale familiale nu foarte fericite, Maximus nu a mai ieșit din apartamentul său de la blocul din centrul comunei de 2 ani, până în 13 septembrie, când a început școala. Este un copil vesel, deștept, a învățat singur limba engleză de la televizor și are în plan să devină medic. Mai mult, este decis să fie sprijinul mamei lui la bătrânețe.

Dar până atunci, Maxi are nevoie de mult sprijin financiar pentru orteze și încălțăminte specială, pentru terapii de recuperare și, pur și simplu, de șansa de a putea reveni în viața reală, pentru a putea merge la școală, ca toți copiii de vârsta lui.

Organizația Sântandrei Metropolitan Area organizează sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 10.00, la terenul de fotbal din Sântandrei, ediția a II-a a crosului caritabil, cu scopul de a-l ajuta pe Maxi să aibă o viață mai bună. Potrivit organizatorilor, sumele adunate din taxele de participare și donații sunt destinate exclusiv pentru tratamentele și cele necesare lui Maxi.

Prima ediția a crosului caritabil din anul 2019 a reunit la start circa 200 de localnici, care au alergat și făcut donații pentru Andreea, o fetiță cu sindrown Down din Sântandrei.

 

Detalii pentru donatori:

Toți banii încasați vor fi donați pentru Maxi, iar cei care doresc să facă mai mult decât atât, vor putea dona fie în contul Asociației SMA cu mențiunea pentru Maxi sau direct în contul mamei.

Cont Asociația Sântandrei Metropolitan Area: RO76BTRLRONCRT0391470501, Banca Transilvania (cu mențiunea Maxi);

NAGY TÜNDE ELISABETA: RO21 BTRL 0050 1201 R730 22XX, Banca Transilvania.