Sâmbătă, 15 februarie s-a dat startul primei serii de pregătire, din acest an, pe linia intervenției în situații de urgență, a voluntarilor înscriși în program la sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an.

În contextul sărbătoririi, în data de 28 februarie, a 87 de ani de la legiferarea Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor organizează pe parcursul întregii luni, o serie de evenimente și activități derulate sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, primul dintre acestea fiind debutul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”, aferent anului 2020.

 Astfel, sâmbătă, 15 februarie s-a dat startul primei serii de pregătire, din acest an, pe linia intervenției în situații de urgență, a voluntarilor înscriși în program la sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an. După derularea etapelor alocate depunerii dosarelor și analizării acestora de către comisii specializate, începând cu data de 15 februarie, pompierilor militari bihoreni li s-au alăturat 18 voluntari în situații de urgență. Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, aceștia vor putea participa la misiuni de intervenție, vor fi în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni de ajutor umanitar şi de popularizare a mesajului preventiv. Cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, voluntarii provin din categorii socio-profesionale diverse (elevi, studenţi, economiști, reprezentanți de vânzări), cei mai numeroși fiind elevii și studenții, fapt ce denotă creșterea gradului de responsabilitate civică și a interesului pe linia pregătirii și intervenției în domeniul situațiilor de urgență, în rândul tinerei generații. În această perioadă, participanții desfășoară cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile ISU „Crişana” al judeţului Bihor, iar în intervalul următor vor parcurge noțiunile de prim ajutor de bază susținute, cu profesionalism, de către formatorii aflați în componența Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul inspectoratului. Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar în plan local, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor, urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii, responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

.