Echipele Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Oradea, în frunte cu Arina Moş, directoarea instituţiei, au pornit, ieri, dis-de-dimineaţă, pentru a ajuta vârstnicii și pentru a duce pachete alimentare celor care se află în izolare la domiciliu.

„Începe o nouă zi de muncă, în care echipele noastre sunt pregătite pentru a ajuta vârstnicii și pentru a duce pachete alimentare celor care se află în izolare la domiciliu. Până în acest moment, am luat legătura telefonic cu 5000 de vârstnici și am dus alimente la 600 de familii autoizolate. Dăruire, Ajutor şi Sprijin orădenilor”, au scris reprezentanţii DAS Oradea marţi, 7 aprilie, pe pagina de Facebook a instituţiei. 

Reamintim că Primăria Oradea, prin Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, a pus la dispoziţia comunităţii locale, începând din data de 18 martie 2020, un Tel Verde: 0800/410430, pentru persoanele vârstnice (peste 65 de ani).

Orădenii care au cunoştinţă despre vârstnici lipsiţi de grija familiei sunt rugaţi să sesizeze DAS Oradea la numărul de Tel Verde alocat, asistenţii sociali urmând să ia toate măsurile care se impun pentru fiecare caz în parte, pentru a trece mai uşor peste această perioadă.

„În această perioadă grea, prin care trecem toţi, este important să ne sprijinim, să îi rugăm pe părinţii şi bunicii noştri să stea acasă, sănătatea lor şi sănătatea comunităţii noastre fiind extrem de importante”, transmit reprezentanţii DAS Oradea.

De menţionat că la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea funcţionează în continuare sistemul call center, în cadrul căruia personalul angajat identifică şi contactează telefonic persoanele vârstnice, pentru a-i consilia şi pentru a le întocmi fişa de intervenţie.

Având în vedere că accesul în instituţie este limitat, toate informaţiile necesare pot fi luate de pe site-ul www.daso-oradea.ro, care este actualizat periodic sau la telefonul instituţiei 0259/441. 677. De asemenea, toate documentele adresate DAS Oradea vor fi trimise Direcţiei, prin mijloace electronice, pe adresa de e-mail: www.daso@rdsor.ro sau prin servicii poştale.