Peste 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor publice au participat luni, 4 martie, la cea de-a VII-a ediție a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale, eveniment găzduit de Hotel Ramada Oradea.

 

Evenimentul, organizat de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO), a adunat peste 100 de persoane, voluntari care, prin activitatea lor de voluntariat, sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

„Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Gala Voluntarilor din domeniul asistenţei sociale reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie şi, de asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în oraşul nostru. Valoarea voluntariatului este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Vă mulțumim pentru exemplul de responsabilitate socială pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!”, a spus, în deschiderea evenimentului, Arina Moș, directorul DAS Oradea.

Pe această cale, Arina Moș i-a mulţumit lui Romeo Ionescu, gazda manifestării, pentru deschiderea şi sprijinul acordat în desfăşurarea evenimentului, precum şi întregii echipe care s-a implicat în organizarea galei.

De asemenea, a salutat prezenţa la gală a viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea.

La rândul său, viceprimarul Florin Birta a precizat: „Mulțumesc colegilor de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea pentru organizarea acestui eveniment. Această gală reprezintă o formă minimă de respect din partea Primăriei şi a Consiliul Local al municipiului Oradea pentru ceea ce faceţi pentru noi, administraţia publică locală. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea şi, nu în ultimul rând, în numele dlui primar Ilie Bolojan, pentru tot ceea ce faceți pentru orașul nostru și semenii noştri şi vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare.”

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf - Rencsik Istvan Krisztian, Asociaţia SOS Autism - Simona Zlibuţ, cu o activitate de voluntariat de peste 10 ani în asociaţie, Fundaţia Hospice Emanuel - Diana Petruşan, de profesie asistent manager, de la Asociaţia Down Oradea România – Larisa Florina Brândaș, Fundaţia People to People – Remus Toderici, Fundaţia de Scleroză Multiplă – Florica Sălăjan, Fundaţia Amia Suflet de Copil – Cristina Indrieş, de profesie psiholog, Asociaţia Caritas Catolica – un cuplu de voluntari tineri – Kiss Bernadett şi Antal Gergo, Asociaţia Caritas Eparhial – Andrei Horgoş, Fundaţia Est Europa – Nagy Natalia Claudia, Asociaţia Filantropia Oradea – Mariana Blaga, Asociaţia Viaţă cu Autism – Maria Alina Trif, profesor al Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi de la Fundaţia Creştină Diakonia – Pap Eva, asistent social.

Totodată, a fost acordat premiul de excelenţă managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bihor, dr. Gheorghe Carp, care a contribuit necondiţionat la susţinerea multor tineri în carierele lor profesionale. 

Să fii voluntar activ la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor înseamnă disciplină, dăruire, muncă, respect şi spirit de echipă, astfel dr. Arina Căbuţi a fost desemnată cel mai bun voluntar al serviciului. Totodată, Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Oradea – SMURD a desemnat-o pe Cătălina Brisc, ca fiind cel mai bun voluntar, care a efectuat 404 ore de voluntariat la UPU în anul 2018.

Cel mai bun voluntar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor este Floarea Zoriţa Puriş, care activează în cadrul Centrului de plasament pentru copii cu dizabilităţi nr. 3 Oradea, din anul 2012.

De asemenea, în cadrul galei, au fost acordate premii pentru sprijinul acordat copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi, lui Ioan Micu și Oanei David, pentru consultanţa oferită în prelucrarea şi implementarea GDPR-ului şi Andradei Şurlea, care participă în mod voluntar la programul derulat de către DAS Oradea, „Şcoala Părinţilor”.

A mai fost premiat Marius Lugojan de la Foto Miron Oradea, pentru activităţi de voluntariat în cadrul Serviciului de Evidenţă a persoanelor şi în special pentru că sprijină oamenii în nevoie, internaţi în spitale, centre pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi.

Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea şi Clubului Rotary Oradea, care au sprijinit activităţile DAS Oradea, creând oportunităţi de dezvoltare şi integrare socială, oferind şanse tinerilor talentaţi, un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi şi ajutor unei persoane cu handicap.

Pentru iniţierea şi promovarea programului „Şcoala părinţilor”, Adina Ciucioiu, Şef Serviciu Programe Sociale din cadrul instituţiei, a fost premiată şi felicitată.

Pe tot parcursul galei, invitaţii speciali, Picky & The Band şi Carla Ioniţă au încântat auditoriul cu o demonstraţie artistică de excepţie.

„Prin organizarea anuală a acestui eveniment, ne dorim promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul nostru, a comunităţii, şi în special a celor în nevoie, este momentul din an când mulţumim tuturor voluntarilor. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi au fost alături de noi!”, au transmis reprezentanții DAS Oradea.