Direcția de Asistență Socială Oradea, împreună cu Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, a marcat Ziua Internațională a Păcii, printr-un frumos eveniment desfășurat la Centrul Multifuncțional din Ioșia.

Cu acest prilej, seniorii din comunitate, alături de tinerii cu dizabilități din cadrul Asociației Româno-Germană Alsterdorf, au avut parte de o zi festivă.

„Mă bucur că sunt, astăzi, aici, să sărbătoresc alături de dumneavoastră Ziua Internațională a Păcii și vă doresc să fiți alături unii de alții, să vă iubiți, să treceți cu bine peste toate obstacolele și încercările vieții, cu speranță și pace. Având pace în familie, ai pace în inimă şi astfel poţi dărui lumii ceea ce are nevoie. Nu putem convieţui fără a fi armonie între noi, fără a ne considera egali, aşa cum ne-a creat Dumnezeu”, a spus Anca Grama, directorul DAS Oradea, în deschiderea evenimentului.

Doamna Miorița Săteanu a expus, într-un frumos discurs, însemnătatea acestei zile: „Astăzi sărbătorim o zi mare, care este pacea. Pacea este acea linişte când nu se aude nicio mitralieră, când nu cade nicio bombă şi nu se omoară oamenii între ei, iar toată lumea se înțelege şi se iubeşte.Cel mai important este ca pacea și dragostea să fie prezente între oameni şi mai ales în familie”.

Prezent la eveniment, Adrian Bojan, interpret consacrat de muzică populară, a încântat auditoriul cu binecunoscute piese de muzică populară, care au ridicat în picioare persoanele prezente și au încins împreună o horă spre marea bucurie atât a tinerilor cât și a seniorilor.

În virtutea bunei colaborări pe care Direcția de Asistență Socială Oradea o are cu organizațiile neguvernamentale din municipiul Oradea, Asociația Româno-Germană Alsterdorf, din anul 2017, sprijină autoritatea locală și desfășoară diverse activități cu persoanele vârstnice din cartier și tinerii cu dizabilități, la Centrul Multifuncțional din Ioşia, de pe strada Cazaban.

La finalul manifestării, invitații au împărtășit amintiri frumoase de la evenimentele din anii trecuți, ocazionate de această sărbătoare, la un ceai și gustări asortate, un start bun pentru un început de săptămână înfrigurat de toamnă.

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an, pe 21 septembrie, și este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței.