Direcția de Asistență Socială Oradea se preocupă, ca, la fiecare sărbătoare, să ofere beneficiarilor centrelor din subordine un strop de fericire și speranță.

 

Și în acest an, prin grija personalului instituției și cu sprijinul unor oameni cu suflet mare din comunitatea noastră, beneficiarii Adăpostului de Noapte de pe str.Gutenberg nr.8 au avut parte de o masă de Crăciun adevărată.

Astfel, oamenii greu încercaţi de viaţă au lăsat la o parte, pentru câteva ore, grijile şi supărările şi şi-au deschis inima pentru a primi un strop de fericire. Au luat împreună masa de Crăciun, de pe care nu au lipsit tradiționalele sarmale, pregătite cu multă grijă pentru ei de către angajații instituției, și cozonacul tradițional.

„Cu sprijinul Firmei Bollhoff, care a venit înspre noi și a donat suma de 5000 lei pentru oamenii fără adăpost, beneficiarii adăpostului vor beneficia și pe viitor de mese calde și îmbelșugate”, ne-a declarat Consuella Govor, responsabil cu presa în cadrul DAS Oradea.

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, cu sprijinul Poliției Locale, numărul beneficiarilor Adăpostului de Noapte a crescut de la 40 la 60 de persoane, cazate în prezent aici.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J.Gutenberg nr.8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire și cele șase containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

„Ne bucurăm că, în prag de sărbători, comunitatea orădeană dă dovadă de solidaritate, îndreptându-se spre oamenii fără adăpost a căror povară a vieții este uneori prea mare. Mulțumim firmei și tuturor celor care au ajutat pentru a face posibil ca oamenii nevoiași din Adăpostul nostru de Noapte să se bucure de câte o masă caldă, acum, în prag de iarnă, și, nu în ultimul rând, colegilor mei care spun prezent de fiecare dată, pentru a întinde o mână de ajutor celor greu încercați de viață”, a precizat directorul DASO, Anca Grama.