Asociația nonprofit din Luxemburg „HUK - Hellef fir Ukrainesch Kanner” a făcut o donație importantă, constând în ajutoare umanitare. După inventarierea acestora, acestea vor fi distribuite creșelor, centrelor sociale din cadrul DAS Oradea, Adăpostului de Noapte și asociațiilor și fundațiilor din domeniul asistenței sociale care activează în municipiu.

Dacă pe parcursul acestui an, de la începutul pandemiei cauzate de SARS COV – 2, comunitatea locală a dat dovadă de empatie, atât persoane juridice, cât și persoane fizice fiind aproape de semenii lor, donând, de la alimente de bază, la obiecte electrocasnice, fructe și cele necesare depășirii situației dificile prin care trecem cu toții, acum, la final de an, Asociația nonprofit din Luxemburg „HUK - Hellef fir Ukrainesch Kanner” a făcut o donație importantă, constând în ajutoare umanitare: jucării, pături, saltele, perdele, ghiozdane, lădițe cu rechizite școlare, computere, monitoare, DVD-uri, îmbrăcăminte, încălțăminte, genți, covoare, scaune pentru copii, cărucioare pentru copii, biciclete pentru copii, cadre de mers, cârje de sprijin, cărucior cu rotile și dispozitive pentru baie. După inventarierea lor, toate acestea vor fi distribuite creșelor, centrelor sociale din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea, Adăpostului de Noapte, asociațiilor și fundațiilor din domeniul asistenței sociale care activează în municipiul Oradea.

„Ne bucurăm că, în prag de sărbători, anul acesta, altfel decât până acum, comunitatea europeană dă dovadă de implicare și solidaritate, orice ajutor fiind binevenit și apreciat de cei în nevoie. Primăria Oradea, împreună cu Direcția de Asistență Socială Oradea, dorește să mulțumească Asociației nonprofit din Luxemburg „HUK - Hellef fir Ukrainesch Kanner” pentru implicarea și ajutorul dat, care, acum în prag de sărbători, a adus bucurie și o rază de speranță persoanelor care aveau mare nevoie de acestea. Suntem alături unii de alţii, ne pasă de semenii noştri, nu numai prin cuvânt, ci prin fapte concrete!”, au transmis reprezenții DAS Oradea, ieri, printr-un comunicat de presă.