Direcția de Asistență Socială Oradea desfășoară o acțiune de înmânare a adeverințelor de vaccinare persoanelor imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile din municipiul Oradea care au fost vaccinate împotriva Covid-19, prin intermediul echipei mobile a DSP Bihor. 

Începând cu data de 25 ianuarie, asistentele medicale și consilierii din cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea au contactat telefonic aproximativ 1.500 de persoane aflate în baza de date a instituției, în vederea înscrierii pe listele de vaccinare pentru echipa mobilă.

„Totodată, în această perioadă, au fost puse la dispoziție de către instituția noastră cinci numere de telefon, la care persoanele imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile ne-au contactat în vederea vaccinării împotriva Covid-19, în cadrul etapei a doua a strategiei de vaccinare”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții DASO.

Potrivit acestora, au fost identificate, în acest fel, 858 de persoane, dintre care persoane imobilizate la domiciliu sau nedeplasabile, asistenți personali ai acestora, precum și membrii familiei care locuiesc în aceeași gospodărie, care s-au înscris pentru vaccinare și care au fost vaccinate de către echipa mobilă formată din personalul medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor.

„Rolul nostru, al celor din asistență socială, este să fim aproape de cei din comunitate, să le aflăm nevoile și să îi sprijinim acolo unde este nevoie”, mai transmit reprezentanții DASO.