Direcția de Asistență Socială (DAS) Oradea se îngrijește de persoanele care, din diferite motive, sunt greu încercate de viaţă, neavând un adăpost.

Având în vedere temperaturile foarte scăzute, prognozate pentru perioada actuală și următoare, temperaturile urmând să scadă mult sub pragul înghețului, Direcția de Asistență Socială Oradea se îngrijește de persoanele care, din diferite motive, sunt greu încercate de viaţă neavând un adăpost.

În acest sens, comunitatea locală este rugată să anunţe zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 - 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466.666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care, la nevoie, pot fi suplimentate.

„Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire și cele nouă containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi”, mai transmit reprezentanții DAS Oradea, menționând că persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți.

„Cu sprijinul Poliției Locale, numărul beneficiarilor Adăpostului de Noapte a crescut în ultima perioadă de la 40 la 60 de persoane, cazate în prezent aici”, menționează reprezentanții DAS Oradea.